Takmålning är ett bra sätt att vårda taken i Stockholm

Olika tak kräver olika omvårdnad. För den som har plåttak är det en stor fördel att få gjort takmålning i Stockholm med jämna mellanrum för bättre hållbarhet.

När Anna och Krister först hade köpt huset hade de inte funderat så mycket på taket. De visste att de behövde lägga ett nytt inom kort, det var det enda. Det låg ett tak gjort av tegelplattor på huset vid köpet. De skulle nu diskutera om de skulle byta och skaffa ett likadant eller om de skulle byta typ.

De diskuterade olika möjligheter men då det var allt för svårt att välja beslutade de att tala med en takläggare som hade mycket kunskap. De kontaktade en firma de hört mycket gott om och dessa skickade en takläggare för att titta på taket och göra en bedömning. Paret hade hört att man eventuellt kunde måla taket så de höll tummarna.

Takmålning passar på plåttak

Takläggaren som även utförde takmålning i Stockholm förklarade att plattorna var trasiga. Och även om de hade varit hela så var detta inte ett tak man kunde måla. Ville de inte ha ett nytt tegeltak så rekommenderade takläggaren att de lade ett betong- eller plåttak. Det sistnämnda var billigare men kunde ändå hålla länge om man höll det rent och målade ibland.

Efter att ha klurat en stund bestämde de sig för plåttak. Det skulle bli riktigt snyggt. Då taket var billigare än tegelpannor kunde de lägga undan lite för framtida takmålning. När de bestämt sig, kontaktade de takläggaren som lovade skicka en offert så att han sedan kunde börja så snart som möjligt.