Om oss

Den här sidan drivs av ett gäng erfarna hantverkare som vill dela med sig av den kunskap vi har. Förhoppningen är att vi kan ge privatpersoner lite nya infallsvinklar och bidra med nya tankar och idéer inför stundande byggprojekt.

Vi har även ett mål som ligger i att få samma privatpersoner att lära sig att skilja på äpplen och päron. Det är en sak att bygga upp ett litet trädäck i trädgården och det är en helt annan att ge sig på att byta tak, bygga ett Attefallshus eller renovera ett badrum.

Tyvärr saknar många insikt i detta. Man överskattar sig egen förmåga och man tar alltid lite för lätt på svårighetsgraden i projektet. Detta kostar alltid mer pengar än man tänkt sig, det tar längre tid och det visar sig också vara slitsamt för familjelivet och relationen. Ibland tjänar man på att anlita professionell hjälp och ta ett steg tillbaka – i vissa lägen på att köra själv. Vi ska gå igenom lite mer ingående kring detta.

Vi ska även gå igenom olika populära renoveringsprojekt lite mer på djupet. Hur slipar man ett golv? Hur bygger man en platsbyggd bokhylla? Hur målar man om en vägg och hur ska man göra för att kakla ett badrum? Vi ska skapa guider som tar dig hela vägen – steg-för-steg – till målet.

Vi kommer även att titta närmare på bygglov och annat som kan behövas i samband med att man bygger. När behöver du en KA och får du bygga ett Attefallshus utan någon som helst kontakt med Byggnadsnämnden i din kommun? I övrigt så ska vi även kolla på baksidan av byggbranschen. Vad händer om du drabbas av ett fuskjobb? Hur löser man en tvist gällande dolda fel och vilken roll spelar egentligen en besiktningsman i samband med att du ska köpa hus?

Kort sagt. Det här blir en sida om allt som rör byggfrågor. Skriven av fackmän för lekmän. Välkommen!