Linjemålare är ett yrke för dig som gillar att vara utomhus

Linjemålare kan man bli om man gillar att sitta i en bil och köra otroligt långsamt. Det är inte direkt något för den som gillar hög hastighet på vägarna.

När man målar linjer på vägarna kör man ett fordon som sköter själva målandet på asfalten. Det går extremt långsamt till för att färgen verkligen ska hamna där den ska. Det är inget för den som är slarvig och gärna har en tendens att vilja hafsa över sitt arbete bara för att få det gjort. Här är det istället noggrannhet och varsamhet som gäller dagarna i ända.

Det är fler linjer som målas på asfalt än man kan tro. Ta till exempel de linjer som markerar var man får köra med bil och gå eller cykla. Det finns linjer som markerar var man kan ställa sin bil, det vill säga parkeringsrutor. Det är fullt med linjer på en skolgård som inspirerar barn till lek och lärande. Du har säkert också lagt märke till att vartenda övergångsställe är målat.

Linjemålare kan vara ett otacksamt arbete

Att jobba som linjemålare kan med all säkerhet vara otacksamt. Likafullt kan det vara världens trevligaste jobb då man får vara mycket utomhus. Att måla ränder på en idrottsplan eller ett övergångsställe innebär att du får arbeta för hand. Ibland med en liten maskin till hjälp. Är du ute på vägarna har du ofta ett fordon att färdas i. Så det kan med fog sägas vara en viss omväxling på arbetet.

Men det är sällan ens arbete håller i evighet. Trots att det tagits fram nya färger som är mycket hållbara så kommer linjerna att utsättas för hårda tag. Tusentals bilar kör över de målade linjerna på vägarna. Tusentals fötter springer över linjerna du målat på en fotbollsplan eller på en skolgård. Efter ett tag tar tidens tand ut sin rätt och det blir till att göra om allt igen.