Låt färgen löpa som en röd tråd

Att få en röd tråd i inredningen är inte svårt. Ett tips är att använda accentfärger som varieras på många sätt. Det kan vara små detaljer eller en hel vägg med accentfärgen i ett annat rum.

Visst skulle det vara lockande att ha helt olika stilar i varje rum. Ett rum i skandinavisk stil och färg, ett annat som inspirerats av den färgsprakande indiska högtiden Holi. I köket kan man göra en Ernst Kirchsteiger och låta ett äpple färgsätta allt.

Det finns inga begränsningar vad man kan göra i sin egen bostad. När det gäller en hyresrätt, måste man fråga hyresvärden, så man inte blir ersättningsskyldig. Många av dagens stressade människor skulle inte orka med olika intryck i varje rum även om idén lockar. Skaffa istället en röd tråd genom bostaden. Hitta en färg och placera den på olika sätt i olika rum.

Detaljer och helhet

Det kan vara en prydnadskudde i accentfärgen i en soffa, eller ett par koppar i köket som återfinns i färgen. Det är enkelt att hitta en harmoni för ögat och hjärnan. Vill man slå på stort, kan man tapetsera en vägg med färgen man valt. Man kan också vara modig i ett rum och måla taket i accentfärgen.

Kontakta en målare på Södermalm som kan göra arbetet med målning och tapetsering för dig. Då slipper man stå i sin bostad med färg över allt på alla möbler och kläder. Nu när hjärnan har börjat fundera i en accentfärg – vilken är din accentfärg?