Få saker är så klassiska som stenskiva i kök

Vill man ha ett klassiskt kök ska man satsa på en verkligt snygg stenskiva. Inget håller bättre som köksbänk än en stenskiva av riktigt god kvalitet.

Den som uppskattar klassiska kök funderar säkert på en stenskiva till köket när det blivit dags att renovera. En snygg stenskiva är inte bara vacker att se på utan även ytterst praktisk. Den kräver minimalt med underhåll och håller sig ofta snygg väldigt länge. Självklart tar även en riktigt bra stenskiva stryk om man inte tar hand om den över huvud taget. Det krävs dock en hel del för att man ska förstöra den.

Självklart finns det några saker att fundera på innan man köper sin stenskiva till köket. Först och främst bör man bestämma sig för vilken typ av sten man ska satsa på. Olika stenar har olika förmågor att hålla borta smuts vilket kan vara intressant att fundera över när man ska skaffa stenskiva till kök.

Mer än en snygg stenskiva i kök

Som ovan nämnt finns det många olika typer av sten som fungerar bra som bänkskiva i kök. Vill man ha ett riktigt klassiskt bistrokök kan en skiva i marmor vara aktuell. Många uppskattar utseendet hos exempelvis carraramarmor. Dess vita färg, fylld av mörka ådringar, för tankarna till gamla franska restauranger och ger ett väldigt klassiskt utseende åt köket. Väljer man dessutom vitt kakel på väggarna är bistro-känslan näst intill komplett.

En annan stenskiva i kök som många uppskattar är granit. Denna skiva är betydligt mörkare än carraramarmor men är också väldigt lätt att matcha med många olika färger på luckor. Graniten är dessutom betydligt tåligare än vit marmor. Den fläckas inte lika lätt, vilket marmor har en tendens att göra. Titta in hos en försäljare av stenskivor till kök för att hitta din favorit.