De senaste åren har fler och fler villaägare börjat bygga Attefallshus i Stockholm. Det finns flera skäl till detta, men det tydligaste handlar om att detta komplementhus kan byggas utan en tidskrävande bygglovsprocess. Ser man till den byråkrati – och kostnad – som omgärdar ett bygglov så blir det också tydligt att många villaägare drar sig från att genomföra vissa projekt.
Att ett Attefallshus kan byggas – i så stort som 30 kvm – utan att man behöver ansöka om ett bygglov är en enorm fördel. Viktigt att poängtera är dock att det ändå finns en viss byråkrati inblandad och att du som villaägare ändå kommer att behöva kontakta Byggnadsnämnden innan du bygger ett Attefallshus i Stockholm. Du behöver ett startbesked – men detta tar normalt kortare tid och kostar också mindre pengar än vad bygglovet gör.
Det finns även andra skäl till varför ett attefallshus är en dröm för många. Vi tänkte räkna upp några av de fördelar som finns – som också fungerar som anledningar till varför så många bygger idag. Enligt följande:
- Oändliga möjligheter. 30 kvadratmeter är en stor yta – och det finns många olika sätt att använda ett attefallshus i Stockholm på. Vissa bygger det som ett kontor, andra som exempelvis ett poolhus, en del använder det som ett fristående garage – medan andra drar in vatten, el och avlopp och får en bostad att antingen hyra ut eller låta barnen bo i.
- Extrainkomst. En anledning till att Attefallshus såg dagens ljus – med den smidiga processen – var att man ville förenkla byggandet av bostäder i Sverige och i synnerhet i Stockholm. Genom att hyra ut ett attefallshus i Stockholm kan man hjälpa andra och svalka av den extremt heta bostadsmarknaden. Det ger en stabil, passiv inkomst för dig som villaägare. Ska du hyra ut så måste emellertid standard nås där vatten, avlopp, kök och annat finns tillgängligt för hyresgästen.